С много подкрепяща песен Дивна се обръща към своята публика. „Напред“ е за трудностите и начина, по който преминаваме през тях. Справили се, излизаме по-силни от всяка ситуация, която ни изправя пред изпитание, като че на ръба на бездна. Тогава спасението е любовта. Дивна определя песента като специална, като изповед, като своя история и молитва за тежките моменти в живота. „Тя те изправя пред тъмната ти страна, пред твоите дефицити. С нея споделям с всеки един, който се чувства изгубен и без надежда, който не вижда светлината в тунела, че нещата винаги се оправят и винаги „утре“ може да бъде по-добро от „днес“. Аз се стремя така да минавам през живота. Няма друг начин да бъдем щастливи със себе си, освен да вярваме, че най-доброто предстои.“ – сподели погледа си върху света Дивна в ефира на bTV Radio.

Отговорите на всички въпроси са вътре в нас и най-големият е в думата „любов“. „Вярвам, че всичко е любов. Бъдещето ни готви хубави неща. Но много зависи от нас. Тук идва моментът на личната отговорност и на личната позиция, на избора да станем част от това по-добро утре. Всичко градим сами. Всичките ни решения трябва да са продиктувани от любов.“ – насърчава ни да вървим в посока на положителните чувства Дивна.

Режисьор на видеото към „Напред“ е Георги Пеев. „То изглежда като сюрреалистичен свят, който всеки има в себе си. Показахме по много красив начин битката с „аз“-а. Когато започнем да приемаме всяка една част от себе си и да вървим по пътя на светлината, тогава човек намира смисъл в живота си. Всеки ден трябва да оценим, да приемем, да се усмихнем и да благодарим за живота – той е найшият най-скъпоценен дар.“

Цветелин Димитров е продуцент на проекта, осъществен с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

Интервю на Светослав Николов: