Със затаен дъх България и светът очакват футболното събитие на годината – бенефиса на Христо Стоичков „50 години №8”.

Шоуто започва в 18:00 часа и ще бъде предавано пряко по bTV Action и bTV Radio.

Тази вечер от 20.00 часа на националния стадион „Васил Левски” Камата ще посрещне приятели и фенове, които ще станат част от едно невиждано грандиозно шоу.

Два часа преди събитието, точно в 18.00 часа, bTV Action ще даде старт на специалното студио, посветено на Христо Стоичков. В компанията на водещия Йордан Георгиев, феновете ще могат да проследят на живо придвижването на двата отбора от хотела, качването на автобусите, пътуването до стадиона, настроението в съблекалните и разбира се, разборите на двамата треньори. Пред камерите на bTV Action ще застанат на живо от стадиона най-големите футболни величия и гости на събитието.

Специална част по време на студиото ще бъде отделена на близките, приятелите и феновете на Стоичков. Сред гостите, които ще говорят за личността, футболиста, приятеля, легендата Стоичков и ще отправят своите пожелания към него, са редица спортни журналисти, хора от родния шоубизнес като – Тончо Токмакчиев, Шкумбата, актьорът Иван Иванов и др., футболните специалисти Лъчезар Танев, Петър Зехтински, Георги Димитров и др., едни от най-успелите дами в родния и световен спорт като Илияна Раева, Стефка Костадинова и други. Сред гостите, поканени да споделят своето мнение и да отправят пожелания към Камата са президентите Росен Плевнелиев, Георги Първанов и Петър Стоянов, както и премиерът Бойко Борисов. 

Бенефисът ще бъде коментиран от легендата в родната спортна журналистика - Георги Попвасилев - пряк свидетел както на кариерата на Стоичков, така и на много от най-важните моменти за родния футбол. Той ще бъде в компанията на Никола Кацаров, който е специалист в италианския и испанския футбол, където основно минава кариерата на Стоичков. 

Грандиозното шоу ще може да бъде гледано и от зрителите в цяла Европа и Северна Америка, където Христо Стоичков дълги години е развивал спортната си кариера и има много привърженици. Специалното предаване на бенефиса ще бъде качено на два сателита на Интелсат. Излъчването ще се извърши чрез сателитната станция Плана на „Българска телекомуникационна компания” ЕАД и подразделението на компанията – НУРТС. 

Ден преди голямото събитие, специално за феновете на носителя на най-престижните награди във футбола „Златна обувка” и „Златна топка”, и голмайстор от Световното първенство по футбол САЩ’94, bTV Action ще излъчи филма „Стоичков”. На 19 май от 22.00 часа зрителите ще видят историята на родната легенда, създадена от продуцента Димитър Гочев, сценариста и режисьор Борислав Колев, оператора Григор Кумитски и други. Заснемането на филма отнема три години, а неговата цел е да разбие клишетата за личността на Камата и да разкрие чувствителния човек, скрит зад образа на гениален футболист, показан с всичките му противоречия и без излишен блясък. Специален гост във филма е актьорът Иван Иванов, както и треньори, футболисти, музиканти, фенове и българи в чужбина.