Температурите тази сутрин паднаха до минус 24 в Кнежа, минус 22 в Драгоман и минус 20 градуса в София и Кюстендил. Другите най-студени места са Видин и Пазарджик с минус 19, Пловдив минус 18 градуса. С около и под минус 15 градуса осъмна днес по-голямата част от страната.

2110981802.jpg
 

Код оранжево за северна България и високите западни полета и жълто, за югоизточните райони и за много студено време, остава в сила и днес.

2110981801.jpg
 

Днес ще бъде предимно слънчево. В часовете преди обяд по поречието на Дунав ще има мъгла или ниска облачност. След пладне от запад облачността, предимно средна и висока, ще започне да се увеличава. Максимални температури: в Северна България – между минус 10° и минус 5°, в Южна България – между минус 4° и плюс 1°.

2110981799.jpg
 

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се увеличи, но без валежи. Ще духа силен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 8°, на 2000 метра - около минус 13°.

2110981800.jpg
 

В понеделник ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър. Преди обяд ще има по-значителни разкъсвания на облачността. На отделни места в Южна България ще има мъгла. По-късно облачността ще се увеличи и привечер и през нощта срещу вторник на места ще превали слаб сняг. Температурите ще се повишат, повече дневните и максималните ще са между минус 5° и 0°, в Южна България до 2-3°. Във вторник повишението на температурите ще продължи. Облачността ще се разкъса, над много райони и ще намалее. Вятърът ще е от слаб от северозапад, в Източна България - до умерен от север. През следващите дни в планинските райони ще е предимно слънчево, там ще се затопли още. В низините и котловините ще се образува мъгла или инверсионна облачност, там ще остава и по-студено.