Днес се сбогувахме с легендарния музикант и водещ в Z-Rock Буги Барабата. Денят му започваше с музика. „Тя никога не спира. Дори ако ми спрат всички източници, музиката звучи в главата ми. Знаеш ли каква акустика има в празната ми тиква?“, каза в едно интервю преди няколко години легендарният Буги Барабата, който ненадейно си отиде от този свят през изминалия уикенд и остави огромна пропаст в радиоефира. Денят му започваше с музика… и с прословутото му „отваряне“ на сутрешното кафе…В ефира на bTV Radio с усмивка за Буги Барабата си спомниха неговите колегите и приятелите Генчо Генчев, познат още като Инспектор N-JOY, новинарят и водещ в bTV Radio Стефан Хранов и Цветелина Симеонова, която дълги години бе певица в състав Бараби Блус Бенд и е част от екипа на bTV Radio Group.

Когато се запознах с него, започнах да пея и с бенда“, спомни си Цвети и разказа как са се запознали: „Аз бях още в училище и отидох при личния лекар, за да си взема бележка, защото ще пея на един концерт. А, така ли, ти пееш ли? Ти знаеш ли, че един мой приятел си търси вокал?, каза ми тогава лекарят и ми даде номера му. Така се свързахме. Отидох на една репетиция и така 8 години. Станахме си семейство.“

Осем години си делих утрото с Буги, Z-Rock и N-JOY са на едно стъкло разстояние. Имахме си едни наши традиции- излизахме на улицата, сядахме на една пейчица и си казвахме, че това е „Дядо Йоцо гледа“ и започвахме да си говорим“, разказа Инспектор N-JOY. И допълни: „Буги винаги казваше, че е един шофьор, един шофьор от Коньовица. Няма да забравя никога как при минус 20 градуса излиза по тениска и оправяме колата“, спомни си Генчо. „За осем години не съм го видял нито един път ядосан, беше много положителен, много обичаше колегите си, беше авторитетът в радиото, човекът, който слушахме и попивахме, защото беше много мъдър и всяка дума си тежеше на мястото“, разказа още Инспектор N-JOY.

Стефан Хранов разказа за смешните случки, които са имали заедно с Буги през всички 10 – 11 години заедно. Така например, когато сънен една сутрин си объркал листовете за новинарската емисия, започнал да преразказва по спомен новините от деня. Тогава Буги се усеща какво се случва, „става и куцук-куцук ми донесе правилната емисия“. Легендарният певец имал поща с потребителско име „Куцият охлюв“, защото след катастрофа с мотор остава с пирони в крака. Често ми казваше: „Бай Стефо, ние с теб няма да си умрем в леглата“, спомни си Стефан.

От bTV Radio Group поднасяме най-искрени съболезнования на близките и приятелите.

Целият разговор можете да чуете в тук: