Жълт код за условия за интензивни валежи и градушки е в сила за 10 области на страната за 25 юни, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Кодът ще важи за областите: Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Търговище и Шумен. Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно.  

В момента в София има незначителна облачност, а градусите са 22, в Бургас - 23 градуса, в Русе- разкъсана облачност и 25 градуса, във Велико Търново - разкъсана облачност и 22 градуса, в Кърджали - разкъсана облачност и също 22 градуса. Какво е времето в цялата страна можете да следите на dalivali.bg

Kартата на airsofia свети предимно в зелено, което означава, че нивата на фините прахови частици са в нормата. Изключение правят кварталите Подуяне, Яворов и Студентски град, където свети в оранжево, това означава, че нивата там са завишени.

А ето и какво сме ви подготвили за този следобед.

Група Остава с нов сингъл и първи концерт след падането на забраните. Ще ни гостува Георги Георгиев - Жоро, от който ще научим какво е вдъхновило музикантите този път.
 
При нас ще бъде Делян Тодоров, който ще ни разкаже за програмата на Младежкия театър ‚ Николай Бинев“  и как ще се случват постановките.  Вълнуващи мигове, забавни моменти и много лятно настроение очакват малките и големи посетители на Платформа А6. Но повече ще научим малко по-късно в следобедния блок.  

Ще следим актуалните събития целия следобед. Очакваме вашите въпроси  и коментари на фейсбук страницата ни.