Преди няколко дни столичният кмет Йорданка Фандъкова каза, че паркирането в центъра на София остава безплатно поне до Гергьовден.  Така синята и зелена зона няма да бъдат възстановени до утре. Кога отново ще плащаме за паркиране в центъра на София и поетапно ли ще бъдат възстановени зоните? Ще научим от председателя на транспортната комисия в Столичния общински съвет Карлос Контрера. 

 
Защо собственик на малко бистро в столицата пое сам инициатива "Заразно добро"? За мотивите да приготвяш и раздаваш безплатно храна на хора в нужда и пенсионери ще ни разкаже Атанас Финков. 
 
И още - тази седмица в сряда ще има нов благотворителен концерт под наслова „Помогни от вкъщи“ 2.  Целта му е да подкрепи националната кампания на Българския Червен кръст „Заедно срещу COVID-19”. Второто издание на концерта #ПомогниОтВкъщи ще бъде излъчено на 7 май от 20.00 ч., а даренията ще подпомогнат дейността на БЧК в помощ на усилията на Националния оперативен щаб срещу коронавируса.  Можете да го гледате bTV, bTV Plus и на URBO и да го слушате по радио N-JOY и bTV Radio. Малко по-късно ще ни гостува Дивна, която ще вземе участие в благотворителния концерт.