От 13 май започва вътрешният туризъм у нас, от 1 юни отварят плажовете, а от 1 юли стартира официално летният туризъм. Властта призова българите да изберат родното Черноморие. Все пак, ако някое семейство предпочете да почива в Гърция, Турция или друга страна, то трябва да знае, че след завръщането си от там, всеки ще бъде под задължителна 14-дневна карантина. Това е на този етап, но обстановката ще се следи и е вероятно да има промени.  За мерките на правителството и ще привлекат ли българите на родното Черноморие ще говорим малко с  Евелина Пулева от Обединение "Бъдеще за туризма".  

И още - култура по време на коронавирус и има ли почва за автокина у нас? Очаквайте разговор с общинският съветник Симеон Колев.

На днешния ден медицинските сестри отбелязват професионалния си празник. По този повод от Синдиката на българските медицински специалисти, ще внесат подписка до институциите, в която настояват за промяна в категорията на труд. Сред членовете на Синдиката са протестиращите сестри, които през март се барикадираха в Партийния дом. Искането е провокирано не само заради пандемията от коронавирус, а аргументът е, че здравните работници всекидневно са изложени на риск.
Честит празник и благодарим за всичко, което правите в тези нелеки времена.

Ще следим и актуалните новини от деня. Очакваме вашите въпроси и коментари на фейсбук страницата на bTV Radio.