След като вчера правителството предложи удължаване на извънредните мерки до 13 май, от образователното министерство коментираха първите промени, които се налагат в учебния процес. От 4 до 10 дни ще бъдат преместени датите за Националното външно оценяване. От просветното министерство планират да предложат държавните зрелостни изпити, които бяха планирани за 20 и 22 май, да се проведат на 30 май и 1 юни. Изпитите след 7-ми ми клас, който бяха насрочени за 9 и 11 юни, да се случат на 13-ти и 15-ти юни. Очаквайте в "За града" коментар по темата на директора на 51-во СУ „Елисавета Багряна“ Асен Александров.

И още -  Първите игри на тема медийна грамотност на български език за ученици в начален курс на обучение вече са достъпни безплатно. Всяка от тях развива и надгражда разбирането на децата за различните видове медии, медийно съдържание, начини и етични норми за комуникация, отговорно поведение онлайн. Въвеждат се понятия и ситуации, които децата трябва да разбират и разпознават, за да се ориентират в медийната среда. Още за тях ще научим от Иглика Иванова малко по-късно в следобедния ни блок.  

В рубриката ни "Коронен номер" с Детелина Стаменова ще говорим за меланхолията в КоронаКриза. Психотерапевтът ще ни даде съвети как да се справим с натрапчивите негативни мисли, докато сме социално изолирани.

Очаквайте и композиторът и певец Искрен Тончев - Искрата с новата си песен "Точното момиче".