От 14 до 18 ноември в София ще се проведе младежки семинар на тема „Изграждане на предприемаческа култура сред младите хора“. Инициативата е организирана от Фондация Българска Памет и е финансирана по програма „Еразъм+“ на ЕС, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“.

По време на семинара младежите ще имат срещи с успели личности, които ще им разкажат за проекти реализирани на територията на България и ЕС, примери за добра предприемаческа култура. Ще посетят офиса на най-голямата научно-изследователска компания в Югоизточна Европа „Комак медикал“ и ще се срещнат със свои връстници от ЧСУ „Цар Симеон Велики“ – училището разработва своя авторска програма с акцент върху предприемачеството.

Очакваните резултати от семинара са подобряване на възможностите за заетост на младите хора чрез насърчаване на предприемачески умения, придобиване на умения за работа и общуване в мултикултурна среда, развиване на лидерски качества, умения за работа в екип.

Част от гостите и изявени лидери в своите сфери на развитие ще са – д-р Милен Врабевски, Основател и упревител на „Комак медикал“ ЕООД, Искрен Кръстев „ GEM” България, Петър Шарков „Start it Smart“.

Партньори на петдневния семинар са Сдружение на граждани „Македоно-българско приятелство“, Република Македония и „Община на българите“ в „Гагаузия“, Република Молдова.