На 14-ти и 15-ти април 2018 г. Sofia Tech Park ще стане домакин на третото издание от веригата гейминг фестивали на Game Evolution: Е-Арена София.

В двата дни на фестивала ще станем свидетели на епични сблъсъци между най-добрите играчи и отбори в България в най-хитовите игри в момента.

Ще проследим заедно финалите на PlayHub: Championship в дисциплините League of Legends, DotA2 и FIFA18 с общ награден фонд от 12,500лв.

За първи път в България ще се проведе турнир и по така нашумялата напоследък PUBG (PLAYER UNKNOWN BATTLEGROUNDS).

Ще се потопим в света на виртуалната реалност с високотехнологичните VR сетове - на разположение напълно безплатно за всички посетители на E-Арена.

Мащабната PlayStation 4 зона ще се превърне в арена на битки за феновете на FIFA18, Tekken7, Streetfighter, UFC и смразяващата Resident Evil.

Рейсинг зоната ще предостави страхотни емоции с най-бързите коли по най-адреналиновите писти в света.

За всички гости са подготвени и цели 40 бр. от най-мощните конфигурации и най-новите игри в зоната за Free-to-Play.

1 VS 1 турнири по League of Legends и Counter-Strike: Global Offensive с фантастични предметни награди за най-добрите играчи ще се провеждат на всеки два часа и в двата дни на фестивала.

Партньори на събитието са Типично, които ще се погрижат за високия градус на настроението и са приготвили уникална програма, изненади и подаръци в тяхната Типично Gaming стрийминг зона. 

За по-артистично настроените ще има и Dance Club зона с любимите на всички Just Dance и Guitar Hero.

В Yu-Gi-Oh! Зоната посреща всички фенове на играта с много предметни награди и специални декове за най-добрите играчи!

Можете да закупите своя билет за E-Арена София от EPAYGO.BG, на касите на EasyPay, както и в компютърни клубове PlayHub.


 

За организаторите

Първото издание на Game Evolution се проведе през септември 2016г. в зала "Арена Армеец" в София. В трите дни на фестивала посрещнахме над 15,000 посетители - фенове на електронните спортове, представители на български спортни федерации и широка аудитория с интереси в областта на компютърните игри и модерните технологии. През 2017г. проведохме още две издания на фестивала: Е-Арена Пловдив през юни и Е-Арена Бургас през октомври, които преминаха със страхотен успех.