Където е край за другите, за него е точка от пътя. Китаристът на „Остава“ Георги Георгиев представи още една песен на проекта си HOMEVOX – „Остани“. „Искахме да има по-градска песен, с категорично звучене, текстът да може да се възприеме като любовен, но и като нещо много лично. Аз съм тотално градски човек, макар че напоследък търся моменти да съм по-често до природата. Моментът, в който се намираме, е тежък за всички градски хора. Обичам града, обожавам го. Харесва ми цялата тази среда, комуникацията между хората и всичко социално, свързано с това. Но има моменти, когато човек трябва да избере и да заеме позиция как да се държи сред любими хора. Това е такъв момент. В „Остани“ се говори точно за това.“ – разказа Георги Георгиев в интервю по bTV Radio.

Какво не го обезкуражава в движението напред? „Най-вече желанието за вътрешна хармония и равновесие, което дори да си поставен в по-трудна ситуация, можеш да се опиташ да съхраниш и то да те запази. Времето, в което живеем, е доста важно и заради това, че може би доста от хората трябва да направим личен избор. Мен ме инспирират по-истинските неща и съм супер „за“ хората да правят нещата от сърце. Това е единственият начин да се запазят те самите, да не изпитват угризения към себе си и другите. В същото време вярвам в енергията – когато всичко се прави със сърце и желание, а не на всяка цена и предубедено.“

Видеото към „Остани“ е заснето в Манчестър от режисьора София Добрева, която живее там. „Това е култово място – мулкитултурно, където можеш да срещнеш хора от целия свят. Но както е градско, има моменти, когато съдържа празнота, липса на съпричастност. Мисля, че видеото с песента и с текста действат като едно. Това ме прави щастлив“ – споделя Георги Георгиев.

В този свой проект той прави неща, които са му били любими през годините, и работи с приятели: Петко Славов (Petko Slavov, Airbag) – бас, Мартин Профиров – ударни (P.I.F., „Силует“ и др.), Калин Петров – клавишни (SLNG, „Сленг“, Akaga), Ева Перчемлиевa (Cinga Manga Funk) – беквокали. Следващият сингъл ще бъде „Емигрант“, по който вероятно ще работи със Стефан Вълдобрев.

Чуйте какво разказа Георги Георгиев в интервю на Светослав Николов: