Водещият на предаването „Сутрешно кафе" в ефира на Classic FM радио Георги Митов-Геми бе отличен с наградата „Кристална лира" в категория „Музикална критика и журналистика" за отразяването на важни събития в музикалния живот през сезон 2018 / 2019 г. в предаването и за ярката му ангажираност при популяризирането на класическата музика.

Призът бе присъден на Георги Митов в Деня на народните будители на 23-та подред официална церемония по раздаването на Национални награди за музикално-изпълнителското и танцово изкуство „Кристална лира" в Софийската опера и балет. Отличието се връчва от Съюза на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) и агенция „Кантус Фирмус", като за лауреатския приз се състезаваха 70 участници от цялата страна, разпределени в 17 категории.

„В предаванията, които правим в bTV Radio Group, и в частност в Classic FM, се стремим да съхраняваме високите художествени критерии в музикалния избор, без да изоставаме от хода на съвремието ни. „Кристална лира“ е отличие, което заслужава всеки един от моите колеги в радиото. Ето защо бих искал да посветя тази награда на екипа на Класик ФМ радио, което през тази година навършва 25 години“, заяви Георги Митов-Геми по време на церемонията.

Церемонията премина под знака на 120-тата годишнина от рождението на патриарха на българската музика проф. Панчо Владигеров. По време на официалното събитие бяха представени факти от творческия му път, прозвучаха изпълнения на негови произведения, както и думи, произнесени от композитора приживе.

Сред останалите отличени бяха Ангел Заберски, Орлин Павлов, както и Хорът на Варненските момчета и младежи при Хорова школа „Проф. Марин Чонев", който събра най-много гласове от телефонния вот на активната аудитория на радио Classic FM. Целият списък на наградените, които получиха „Кристална лира", можете да видите ТУК.

Радио Classic FM е част от bTV Radio Group, която включва пет радиостанции - N-JOY, bTV Radio, Classic FM, Jazz FM, Z-Rock.