Партия ГЕРБ отново се регистрира първа за предстоящите президентски избори. Документите в ЦИК днес внесе зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.

Той благодари на младежката организация на ГЕРБ, чиито членове отново пазиха ред на политическата формация пред сградата на ЦИК. Те дежурят денонощно от 12 дни, като се сменяха на 4 часа. Зам.-председателят на ГЕРБ уточни, че са спазили традицията от 2007 г. партията да се регистрира първа за избори.

"Винаги сме максимално добре подготвени за всеки национален избор. Това е възможен вариант да видим как работят структурите. За да се регистрираш, трябва да имаш събрани подписи. Ние направихме указания, изпратихме ги в цялата страна, трябваше да съберем 16 000 подписи по квотното разпределение, което бяхме дали като указания", поясни Цветанов.

Той уточни, че за три дни са били събрани над 36 000 подписа, въпреки че по закон се изискват 9999.

Управляващата партия обаче все още не е обявила кандидатпрезидентската си двойка. Това ще се случи чак на 2 октомври.

След ГЕРБ за президентския вот се регистрира Юзеир Юзеиров. Преди години на Юзеиров беше отказано да регистрира партия с името „Отоман”.

Държавата може да вземе имоти за над 1 млн. лв. от Юзеир ЮзеировСтава въпрос предимно за земеделски земи в Добруджа

През март тази година Варненският апелативен съд потвърди изцяло иска на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество за отнемане на собственост на Юзеиров на стойност 1,022 млн. лв., предимно земеделски земи в Добруджа.