Натоварен трафик и засилено полицейско присъствие по пътищата ще има още от този следобед. Започва голямото предпразнично пътуване за предстоящите 4 почивни дни за Великден.

МВР въвежда редица ограничения по пътищата заради очаквания интензивен трафик. Целта е да бъде облекчен трафикът и да бъдат избегнати инциденти. Пътната полиция ще следи строго за шофьори, употребили алкохол и за превишена скорост.

Очаква се засилен автомобилен трафик около Великиден МВР и АПИ обявиха съвместни действия, които да гарантират бързо и безпроблемно придвижване

Над 200 хиляди автомобила се очаква да напуснат столицата още днес. Тировете ще се спират в най-натоварените дни. Целият ресурс на "Пътна полиция" ще бъде на пътя, за да контролира.

Във връзка с очакваното интензивно движение на изхода на София през Владая в четвъртък и петък, последният работен и първият почивен ден преди празниците, ще има две ленти за излизащите от столицата.

На 2 май (понеделник) от 10 до 20 ч. в същия участък ще има две ленти за влизащите в София.

АПИ напомня, че алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

Около 40 хиляди румънски автомобила се очаква да влязат у нас и да се насочат към Черноморието. За тях се обмислят обходни маршрути.

На румънските граждани ще бъдат раздавани брошури с препоръчителните маршрути. Заради ремонта на Аспаруховия мост те ще бъдат насочвани през Ришкия проход, Айтос и Карнобат, обяви в предаването "Тази сутрин" Георги Петришки от "Пътна полиция".

Той обяви, че по пътищата ще има 180 автопатрула, 40 от тях ще следят за превишена скорост.