Песента „Надежда“ на Графа сега звучи отново три години след създаването й, за да ни вдъхне кураж във време на трудности и изпитания. Тя се сдоби с акустична версия и с видео – и всичко това музикантите направиха в своито домове. В ситуация на физически ограничения те показаха, че няма препятствия пред творческия дух, когато хората се събират в благородна цел – на надеждата и на действието за по-добър живот.
 
„Песента бе създадена за кампания срещу насилието върху медици. Тъй като текстът много кореспондира с времето, в което живеем, реших, че ще е готино да направим нова версия, за да си припомнят хората посланието на песента. Получихме изключително вдъхновяващи коментари за това как тя е накарала хората да се почувстват по-силни и по-обединени, помогнала им е да погледнат с надежда към едно по-добро утре.“ – каза по bTV Radio Графа. Той благодари на всички участници – Борислав Бояджиев, Краси Тодоров, Мирослав Иванов, Александър Обретенов, Венци Трифонов, Васил Крумов и момичетата от „ЛаТиДа“: „Те с огромна любов записаха песента и заснеха видеото вкъщи.“

Днешният ден е изпълнен със страх, с опасения и с тревога, а ако го наситим с любов, ще имаме сили да се справим в трудната ситуация. „Това е интересно време, в което всеки един се обръща навътре към себе си и си отговаря на въпроси, за които в забързаното ежедневие преди това не е имал време. Поне лично аз това правя. И се чувствам прероден и по-смирен. И тъй като прекаленото материалистично и комерсиално мислене сега дава път на по-простичките неща, се вижда, че човек може да живее с по-малко. Консуматорството в цял свят отива на по-заден план. Дано да е тенденция, която да продължи и след кризата!“ – пожелава Графа.
 
Той участва в организирания от bTV Media Group и партньори концерт „Помогни от вкъщи“ в подкрепа на Българската хранителна банка, включва се в много онлайн събития и продължава да свири и пее за почитателите си в своя дом. „Каквото можем, правим, тъй като артистите сме блокирани в тази ситуация. Културата в цял свят е парализирана, но благодарение на новите технологии пак можем да вдъхваме надежда и кураж. В моя „Музикален дом“ всяка събота хората надникват вкъщи, говорим си, контактуваме си в тези включвания на живо, изпълнявам песни, забавляваме се, смеем се и плачем заедно. Аз не плача толкова, но може би вътрешно проронвам по една сълза, но това не ми личи.“ – казва за чувствата, които дълбоко преживява творецът.
 
За Графа Великден е специален празник: „Нашият син Крис се роди преди 11 години навръх Великден. Тази година рожденият му ден отново съвпада с големия празник. Това ще са страхотни дни за нас! А на всички останали желая търпение – още малко остана! Така че – бъдете здрави и пазете себе си и другите!“
 
Интервю на Светослав Николов: