Рецептата е любовта, а пътят е да осъзнаеш важните неща. Това послание отпечатва в нас новата песен на Графа „Ти грееш“. Тя идва в момент, когато се отваряме отново към света след момент на физическо и социално дистанциране. Графа я пише в два периода. Припевът се появява във времето преди изолацията, когато засвирва в хотелската си стая преди да излезе на сцената. Останалата част измисля по време на изолацията.  „Тя носи този полъх на изолационно настроение, на усмихната равносметка. Всичко е казано с много доза свежест и няма морални напътствия, по-скоро – намигване. Иска ми се хората да се усмихват и да танцуват. Обръщайки се към себе си сега, да сме си направили правилните изводи и да ценим повече хората около нас, това, което ни се случва, времето си и момента.“ – посочва Графа в студиото на bTV Radio.

Времето в изолация ни даде възможност да осъзнаем важните неща – онова без което можем, но сме изпълвали живнота си с него, изтиквайки встрани важните неща. Филтърът да отделим важното от маловажното е любовта. „Думата „любов“ е може би клише. В крайна сметка наистина рецептата е любoвта. С любов човек се справя във всяка една ситуация. Любовта има много лица и измерения. Тя е навсякъде.“ – ни окуражава да я търсим Графа.

Във видеото към „Ти грееш“ има забележителен кадър, в който виждаме сграда с много затворени прозорци. Но те не са бездушни, както в красота се разгръща танцът зад прозореца, от който се разкрива тази гледка.

 

Скоро Графа тръгва на национално турне под мотото „Ти грееш“. Вместо една дата в София, ще има четири концерта – на 14, 15, 16 и 17 юли на стадион „Юнак“. Следват концерти в летните театри във Велико Търново и Варна – на 22 и на 26 юли. Спирката в Пловдив е на 30 юли в Античния театър. Финалът ще бъде на 3 август в Летния театър в Бургас. Билетите вече са в продажба в мрежата на Eventim. Графа е щастлив от взаимността – на концертите му зрителите преминават през всякакви състояние и накрая споделят, че се чувстват преродени. „Заслужава си да живееш за тези моменти.“ – благодарен е той.

Преди концерта в София на 16 юли на сцената ще излезе неговият възпитаник в „Гласът на България“ по bTV Алекс Георгиев. Графа припомня как на нокаутите е бил принуден да го отстрани, а след това публиката го връща в шоуто и той достига до финал. „Ето това е талант. И супер късметлия. Той е греещ човек!“ – коментира Графа.

Треньорът отличава още по-високото ниво на „Гласът на България“ тази година: „Явиха се може би най-завършените артисти и повечето от тях свирят на китара или пиано много добре, правят музика, издават сингли. Те са целеустремени млади хора, които знаят защо участват. Това е смисълът. Предаването се превърна в най-голямата трибуна за нови открития. Всеки път има все по-добри и по-добри хора. „Гласът на България“ дава път на много нова музика, на нови артисти. Интересното е, че доста хора от алтернативната сцена му се доверяват.“

Интервю на Светослав Николов: