Най-добрият ни тенисист Григор Димитров е потвърдил участието си на турнира "София Оупън" през 2017 г. Това бе съобщено на специално организирана пресконференция в столичен хотел.

"За мен е удоволствие да бъда част от "Garanti Koza Sofia Open" през февруари следваща година. Ще бъде чест да играя в родината си и да споделя вълнението на световния тенис. Заедно ще се наслаждаваме на тенис от най-високо ниво в София. Ще се видим скоро", е посланието на хасковлията към феновете му в страната.

“Той наистина искаше много да участва тази година. Така че преговорите изобщо не бяха трудни. Много лесно се разбрахме. Григор иска турнира да е успешен", каза директорът на турнира Пол Макнами.

Второто издание на състезанието от категория "АТП 250" е от 5 до 12 февруари 2017 година в зала "Арена Армеец" и е с награден фонд от 520 070 евро.

Другото голямо име, което със сигурност ще дойде в България, е австриецът Доминик Тийм, разкри Макнами. Тийм е №9 в световната ранглиста и спечели четири титли през тази година, а освен това игра и на полуфинал на "Ролан Гарос".

"Чакам с нетърпение да играя в София. Знам, че градът е красив и има много запалени тенис фенове. Sofia Open е важен турнир и се надявам да покажа най-доброто от себе си", е обръщението на 23-годишният австриец.

Огранизаторите се надяват още един тенисист от топ 20 да потвърди участието си.

Продажбата на билети стартира на 26 октомври (сряда). Цените им започват от 10 лв. Деца и пенсионери ще ползват 50% отстъпка в първите пет дни на турнира и 25% за останалите три, както и за седмичните билети.