Президентът Росен Плевнелиев и д-р Милен Врабевски гостуваха в предаването на Елена Розберг "За Града".

Целта на сътрудничеството, подкрепено с договор,  между Фондацията на Росен Плевнелиев - президент на България /2012-2017/ „Решения за бъдещето“ и Фондация „Българска памет“ на д-р Милен Врабевски, е активно партньорство в разнообразни инициативи в подкрепа на младите хора.

„Нашите усилия са насочени към  образованието, кариерното развитие, вкарване на повече смисъл в думата евроинтеграция, върху директните ползи от това младите да обичат родината си и да са готови да оставят таланта и енергията си в България за едно по-добро общество. Всичко това, върху което биха са се концентрирали и го правят интелектуалци от целия свят. Без нищо ново да откриваме, ние сме се впуснали в посока, която смятаме, че е стил на живот.“ – каза в интервю за бтв радио д-р Врабевски.

„Аз се гордея , че първия договор, който сключи създадената от мен Фондация „Решения за бъдещето“ е с Фондация „Българска памет“. Като действащ държавен глава на България от 2012-та до 2017-та, още от първите дни на моя мандат, ние създадохме едно изключително полезно, бих казал народополезно сътрудничество, между президентската институция и Фондация „Българска памет“. Бяхме заедно през тези пет години в толкова много смислени инциативи“- сподели Росен Плевнелиев.