Градът живее със своите хора – техните чувства в контакта с градската среда запечатва фотографът Вихрен Георгиев. Той ги споделя на страницата във Фейсбук People of Sofia, а част от кадрите ще бъдат показани в откриваща се на 22 април изложба от новото издание на „Фотофабрика“. Авторът, както и Поли Захариева от екипа на фестивала – сега с шесто издание, ще гостуват в „За града“ по bTV Radio днес.

НДК възстановява концертите на дигиталния си орган, а първото събитие е посветено на трагедията с катедралата „Нотр дам“ в Париж и на предстоящите великденски празници. Органистът Янко Маринов ще ни разкаже повече в навечерието на концерта със сопраното Милена Георгиева на 20 април в кино „Люмиер Лидл“.

Великденски яйца, украсени в уникалния стил на Фаберже можем да видим в изложба на художничката Мария Колева в София. За красотата в празника авторката ни гостува днес в „За града“.

Повече за реваншите от четвъртфиналите на Шампионска лига ще научим от Никола Кацаров.

Ще си припомним историята на Давиде Мариани – първият швейцарец, който играе в нашата Първа професионална футболна лига. В предаването „Тази събота“ ни я разказа Флорина Иванова.