2111583924.jpg
 

Днес от запад облачността ще се увеличава. Ще започнат валежи, които до края на деня ще обхванат западната половина от страната, а през нощта и останалите райони. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 19 и 24 градуса, в София - около 20.

2111583922.jpg
 

В планините облачността ще е значителна. По-късно през деня ще има превалявания от дъжд, над 2300 метра- от слаб сняг. Ще духа умерен, по билата- временно силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 14 градуса, на 2000 метра – около 6 градуса.

2111583923.jpg
 

Утре сутринта все още на много места в страната ще превалява дъжд, но от запад валежите ще спират и облачността ще намалява. През деня на повече места и повече като количество ще са валежите в източната половина от страната, в отделни райони там ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и дневните температури ще се понижат. През следващите дни ще има променлива, по-често значителна облачност, на места с краткотрайни превалявания, с по-голяма вероятност в Източна България и планинските райони. Температурите ще се понижат още малко и ще бъдат близки до обичайните за средата на март. В петък и събота с югозападен вятър ще се затопля. Вероятността за валежи е сравнително малка.