12 000 лв. е средният размер на потребителския кредит, а най-често от такъв продукт се възползват клиенти на възраст 40-49 г. (29%), показват актуалните данни от проучване на Сосиете Женерал Експресбанк(СЖЕБ).

Тенденцията, която се наблюдава в последните години е, че все повече хора се интересуват от кредити с фиксирана лихва. Според експертите от банката това се дължи на негативния опит от последната финансовата криза и стремежа към предвидимост на разходите. Въпреки тенденцията за понижаване на лихвените нива по потребителските кредити през последните години, потребителите са предпазливи и не разчитат изцяло на това, а търсят сигурността на фиксираната лихва за по-дълъг срок.

„За да можем да отговорим на потребностите на клиентите, офертата ни по потребителски кредит „Експресо“ е с фиксирана лихва за целия период до 10 години. “, коментира Димитър Иванов, ръководител на отдел „Индивидуални клиенти“ в СЖЕБ.

Предложението на Сосиете Женерал Експресбанк по кредит „Експресо“ е изцяло съобразено с нуждите и желанията на клиентите и е с фиксирана лихва до 10 г., и специална отстъпка в размер на 50% от такса одобрение. Промоционалните условия са валидни до 31.08.2017 г.

За Societe Generale Експресбанк

Групата Сосиете Женерал Експресбанк е сред седемте най-големи финансови институции  в България. В нея влизат банката Сосиете Женерал Експресбанк и нейните дъщерни и асоциирани дружества Sogelease България, Сосиете Женерал Факторинг, Регионален Фонд за градско развитие – фонд мениджър по програма JESSICA на ЕФРР, животозастрахователната компания Sogelife България и компанията за оперативен лизинг и пълно сервизно обслужване АЛД Аутомотив. Заедно със своите 1 600 служители Сосиете Женерал Експресбанк се стреми  да предлага на клиентите си достъпни, гъвкави, качествени, иновативни продукти и услуги при изгодни ценови условия.

За 2016 г. главният финансов директор на Сосиете Женерал Експресбанк получи приза „CFO на годината 2016” в категория „Контрол и отчетност”. Конкурсът се организира за трета поредна година от EY (Ernst & Young) България и списание Forbes, с цел да отличи успешни финансови лидери с принос както към развитието на професията, така и към развитието на своята компания и екип. На традиционната среща на Министерството на финансите с първичните дилъри на държавни ценни книжа (ДЦК), банката бе удостоена с почетна грамота за първичен дилър, закупил най-много ДЦК за сметка на клиенти (9% от целия обем пласирани такива). Отличието се присъжда на институцията за шеста поредна година.

Наскоро рейтинговата агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния рейтинг на Сосиете Женерал Експресбанк - 'BBB+' със стабилна перспектива, който е възможно най-високият рейтинг, даван от Fitch на финансова институция в България.

 

  • 74% от капитала са собственост на Societe Generale Group;
  • 4 млн. лева нетна печалба за 2016 г.;
  • 2 млн. лева нетен банков доход за 2016 г.;
  • 9 млрд. лв. общ обем на активите към края на 2016 г.;
  • 140 офиса;
  • повече от 500 000 клиенти.

 

* Представените резултати са на индивидуална база за Societe Generale Експресбанк без нейните дъщерни дружества и асоциирани компании.