Музиканти и публика стават още по-близки чрез първата по рода си видео поредица на Jazz FM, част от bTV Radio Group, която се излъчва на jazzfm.bg. В първото видео програмният директор на музикалното радио и водещ Светослав Николов потапя джаз феновете в автентичния свят на китариста Мирослав Иванов. Слушателите стават зрители и влизат в студиото на артиста, където могат да чуят и видят как се случва магията на музиката. Звуковата картина бе излъчена в радио ефира.

Иновативната видео поредица въвежда в България компилация от едни от най-добрите световни практики в сферата на радиото и е естествено продължение на работата на Jazz FM – да вдъхновява интерес и да развива музикалната сцена в страната. Създадените от Jazz FM филми ще разкриват важни моменти от живота на музиканти и творци под формата на вдъхновяващи разговори и музикални откровения, събрани на познатия онлайн център на джаза у нас – jazzfm.bg.

В следващите два кратки филма Светослав Николов ще направи джаз феновете съпричастни с момента, в който една от най-обичаните млади групи записва в студио последната песен за новия си албум, а също и на раждането на една необичайна формация, в чиято основа е световно известен български джаз музикант.

Първата по рода си видео поредица на Jazz FM затвърждава стремежа на радиото да развива родната музикалната сцена. Тя надгражда активното включване на радиото в разнообразни културни и образователни събития, които  намират своето естествено продължение в продуцирането на оригинални звукозаписи и кратки филми за укрепване на джаз културата в България.