„Най-важното е да се възстанови топлоподаването, но след това ще започнат проверките на всички нива”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод авариите, които дни наред оставиха хиляди граждани на столицата без топла вода и парно.

„За поредна нощ екипите на „Топлофикация” работиха, така че рано тази сутрин са приключили действията. Вече започва пълненето на системата, като това е много бавна дейност”, каза Фандъкова.

На места в столицата парно има, но авария все още не е напълно отстранена„Топлофикация” уведоми, че започва поетапно пускане на парното в засегнатите от тежките аварии квартали

По думите й това е много важен етап от операцията, защото има възможност от възникване на нови аварии ако не се изпълни както трябва.

„Тази нощ бях на място без предупреждение, за да проверя, защото за мен е изключително важно да се работи денонощно”, разкри кметът.

По-късно днес на заседанието на Столичния общински съвет ще бъде изслушано ръководството на „Топлофикация” София са причините, довели до авариите.

„Никой не е застрахован от аварии, но е много важно хората да бъдат надеждно информирани навреме и да се прави всичко възможно по най-добрия начин”, каза още Фандъкова.