От северозапад валежите постепенно ще спират, а по-късно и облачността ще се разкъса. В Източните Родопи и Югоизточна България валежите ще са значителни и ще спрат едва през нощта. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и временно силен, запад-северозападен вятър и с него ще нахлува по-студен въздух. Към 14 часа температурите ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 7°.

 

2111555358.jpg
 

 По  Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. И по южното крайбрежие вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е умерен до силен. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще са между 8° и 10°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето  ще отслабва и след обяд ще е 2-3 бала.

 

2111555359.jpg
 

  В планините ще бъде облачно, с валежи от сняг, в Родопите - от дъжд и сняг, но след обяд от северозапад валежите ще започнат да спират. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър, с който ще нахлува по-студен въздух. Към 14 часа температурата на 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - минус 2°.

 

2111555369.jpg
 

 През нощта и в югоизточните райони валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява. Утре ще има променлива облачност, намаляваща до предимно слънчево време.  Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, по Черноморието – около 4°, максималните – в повечето места между 5° и 10°.

2111555360.jpg
 

 През следващите дни ще се затопли. Във вторник ще преобладава слънчево време. В сряда вятърът  от юг-югоизток ще се усили, особено в Източна България. Облачността ще се увеличи и  на отделни места ще превали слаб дъжд. През нощта срещу четвъртък на много места от запад на изток ще превали дъжд. Вятърът временно ще отслабне, ще придобие западна компонента, а в четвъртък през деня отново ще се усили. Облачността ще е променлива и на места ще превали. В петък вятърът ще отслабне. Ще има променлива облачност, но вероятността за валежи е по-малка.