Единният информационен портал www.coronavirus.bg дава информация в реално време за броя на хората под карантина, направените тестове и за всички издадени документи в условията на извънредното положение.  Информацията се актуализира след всеки брифинг на Националния оперативен щаб.

Гражданите могат да открият информация за динамиката на брой заболели по дни, както и за заболелите в съседните държави.

В платформата всеки, който има основателна причина да пътува, може да намери необходимите документи, които да бъдат предоставени на КПП-тата на входно-изходните точки на градовете.

Могат да бъдат открити и всички публикувани документи на министерствата, като те биват непрестанно обновявани.

В студиото на „Тази сутрин“ директорът на Дирекция „Модернизация на администрацията“ в Министерски Съвет – Красимир Божанов обясни, че към момента платформата се ползва между 100 и 200 души по едно и също време. Той се надява порталът да бъде разработен и да бъде ползван от все повече потребители.

Порталът разполага и със секция „Аз съм...“, в която гражданите могат да намерят сбита информация за това какво да правят ако са, например, контактни лица, карантинирани, искат да направят дарение и т.н.

Божанов обясни, че се разчита на обратната връзка от потребителите. По думите му имат за задача да обновяват платформата благодарение на рубриката „Въпроси и отговори“.