Светлана Тилкова - Алена представи хороскопът за месец февруари в предаването "За града". Какво предстои на всички зодии и кои са ретроградните планети през 2021, чуйте в интервюто на Лили Ангелова:

Ретроградните планети през 2021 година

Меркурий е ретрограден във Водолей

30 януари 21 февруари 2021 г.

Кратък период за получаването на заслужена оценка. Ако в предишни прераждания сме били напред в идеите и схващанията си за живота, но не сме намерили разбиране, оценка и признание в обществото, в което сме съществували, сега е време да получим признанието, от което сме били лишени. В наша полза е да не сме дистанцирани и да приемаме хората такива, каквито са. Най-важната ни задача по време на ретроградността на Меркурий във Водолей е да не се страхуваме от общуване дори и с хора, които не са ни приятни, особено ако можем да сме си взаимно полезни.

Меркурий е ретрограден в Близнаци

30 май 23 юни 2021 г.

Печелят хората, надарени с бързина на мисълта и хитър ум. С подкрепата на ретроградния Меркурий в Близнаци намират начин и успяват да печелят облаги, предимно материални, само за себе си и не винаги с почтени способи. Не са склонни да даряват или споделят придобитото, не молете за помощ и подкрепа, в периода на тази ретроградност,  няма да ги получите. Все пак е добре да помнят и да си го повтарят, че в един момент, рано или късно, ще трябва да уравновесят кармата си и да си платят за стореното в нечия вреда или за сключения брак по сметка, ако са заграбили всичко на половинката си, преди да се разведат.

Меркурий е ретрограден във Везни

27 септември 18 октомври 2021 г.

Тази ретроградност на Меркурий е причина да сме устремени да въдворяваме ред и хармония в човешките отношения, обсебени от мисълта да творим красота, която далеч не винаги е желана от всички. Мнозина, дори и щастливите в брака с хармонични семейни отношения, да внимават, защото са склонни да фантазират, и не само, на тема колко са неустоими, чаровни, изкусителни и от нищо могат да си докарат семеен проблем. Мнозина са склонни през този период да се възвеличават в извънбрачните си връзки, което товари кар­мата им и в бъдеще ги обрича на личностни проблеми. А когато дойде мигът за раздяла или изясняване на отношенията, измаменият партньор обичайно използва във вреда на изневерилия на ум или наяве чутата и запомнена хвалебствена информация, независимо дали е измислена или действителна.

Месечен хороскоп за февруари 2021

ВОДОЛЕЙ

През февруари, въпреки че Меркурий е ретрограден до 21-и, сте готови за начинания, но само ако не сте прибързани и сте ги обмислили добре. От значение е гаранцията, че няма да претърпите загуби, ако работите заради нечии капризи. Постарайте се да действате с разума си. Ако подписвате документи в края на месеца, четете между редовете, за да не се окажете измамени от съдружници или от ваш колега. Материалните ви стремежи са засилени, но цената на приходите ви е вашият труд и вие добре го знаете.

РИБИ

Февруари позволява начинанията, но едва през последната си седмица, защото Меркурий е ретрограден до 21 февруари. На моменти инатът ви е уникален и с нищо несравним, но този път не заставайте срещу изискванията на планетата, за да не се окажете губещи и творящи провала си. Предпазливостта във всичко, което предприемате, е задължителна и това правило важи както за личния, така и за професионалния ви живот.

ОВЕН

През февруари сте задължени да сте умерени и тактични, въпреки че ви е трудно да спазите това изискване.  В същото време не се притеснявате да общувате с хора на различно интелектуално ниво. През целия месец имате на кого да се опрете и да разчитате, но забравете начинанията до 21 февруари заради ретроградното движение на Меркурий.  В личния живот сте хладно дистанцирани.

ТЕЛЕЦ

Февруари обещава запознанства, нова среда, нови приятели. За разлика от обичайното ви поведение на вашето работно място през февруари, неизвестно защо е притъпено желанието ви да се концентрирате върху една задача, а след това се ядосвате на себе си, че не сте завършили нито една. Като добавим ретроградното движение на Меркурий до 21 февруари, сами си тъчете проблемите и творите препятствията.

БЛИЗНАЦИ

През февруари ви изнервят трудности, породени от странични и непредвидими фактори, които налагат да забавите темпото си на работа, въпреки че сте дейни. Причината е и в ретроградното движение на Меркурий, вашия управител, което продължава до 21 февруари и ви забранява начинанията. Ограниченията, колкото и да не ви харесват, са във ваша полза. Бъдете отговорни.

РАК

Февруари ви позволява да предприемате промени както на работното място, така и в семейството, но не ви съветвам да правите ремонти и покупки на електроуреди и мебели, защото до 21 февруари Меркурий е ретрограден и може да се окажат или некачествени, или различни от поръчаните. От вас зависи да намерите вярното място в живота си, да бъдете прозорливи, предпазливи и упорити, като се пазите най-вече от хора, искащи да ви навредят.

ЛЪВ

Стабилността през февруари е задължително изискване, защото ви помага да съхраните деловите си отношения, а и тези в личния живот. Меркурий е ретрограден до 21 февруари и заради наложените забрани от планетата не поставяйте началото на нови задачи, освен ако не са предварително планирани. За да си гарантирате приходи, по-добре изчакайте и за тях последната седмица на месеца.

ДЕВА

Февруари, въпреки ретроградното движение на вашия управител и властелин на годината Меркурий, продължаващо до 21-и, допуска възход в кариерата, обогатяване с нови знания, обучение или ново образование, за да тръгнете в нова посока. Не пропускайте да анализирате грешките си, за да не ги повтаряте, защото след това се срамувате от себе си, криете се от света и изпадате в депресия.

ВЕЗНИ

През февруари сте вторачени в парите. Работете, но начинанията са забранени. Наложете си търпение до 21 февруари заради ретроградното движение на Меркурий и не инвестирайте, но обмислете как да вложите в края на месеца парите си във ваш проект. Съхранете доброто си настроение, не се впечатлявайте от критиката. В личните ви отношения не е спокойно, но и с тази тегоба ще се справите. Месецът позволява брак по сметка, но няма да сте щастливи, ако изберете парите, а се лишите от любовта.

СКОРПИОН

През февруари над вас властва емоцията, която пречи да вървите уверено по пътя си, ако се поддадете на импулсивността си и забравите, че търпението е ваш съюзник, но то видимо се е скрило незнайно къде през този месец. От една страна, имате желание да поставите ново начало. От друга, за контрола на емоционалните и импулсивните ви действия помага и ретроградното движение на Меркурий до 21 февруари, като налага забрани, но във ваша полза.

СТРЕЛЕЦ

През февруари, въпреки ретроградното движение на Меркурий до 21-и, противно на забраните, които налага, досаждате на всички около вас с упорството си да поставите ново начало. До 21 февруари завършете всичко, което не сте приключили през първия месец на годината. Начинанията оставете за последните дни на месеца, ако държите на всяка цена да поставите тяхното начало. В личния живот сте щастливи, ако не критикувате близките си.

КОЗИРОГ

През февруари сте инатливо заядливи, хапливо емоционални и безчувствени към човешките страдания. През 2021-а състрадателността не е водещото ви качество, а човеколюбието, добротворството и коректността отдавна сте заличили, освен ако не ви носят изгода техните проявления. Не ви съветвам да прекалявате в битките си за надмощие, защото Меркурий е ретрограден до 21 февруари. Успехът ви зависи от умението ви да си спомняте често, че сте обществени личности.