На 21 септември 2016 г. столичния клуб JOY Station в Студентски град ще стане домакин и част от европейското турне на един от най-влиятелните барабанисти Steve Gadd и неговата банда от знакови имена - Michael Landau, Jimmy Johnson, Kevin Hays и Walt Fowler.

Билетите са в продажба от 19 юли 2016 г. в мрежите на Тикетпро, Ивентим, Фантастико и на място в JOY Station. 

Майсторът на барабаните Steve Gadd е сред най-уважаваните музиканти в света. Той е пример за подражание, вдъхновение и възхищение на поколения хора, интересуващи се от музика. 

Изключително прецизен и фокусиран в търсенето и възпроизвеждането на перфектния тон. Наричат го дори „Аномалия". Той умело преминава през различните стилове и жанрове, като трупа все повече „цвят", в своята палитра от звуци и умения.

Резултатите от таланта, размаха, разпознаваемия стил и неповторим звук са стотиците вълнуващи и перфектно изпълнени ритмически произведения, останали във времето и записани в историята на музиката. Свирил е заедно с величия като Simon & Garfunke, Eric Clapton, B.B. King, Jimmie Vaughan, Kate Bush, James Tylor. 

Колкото и невероятно да звучи, но докато работи по създаването на класически поп „груув" и звучене за артисти и произведения като Paul Simon - "50 Ways to Leave Your Lover", Rickie Lee Jones - "Chuck E.'s In Love,", Van McCoy - "The Hustle", Barbra Streisand & Barry Gibb - "Guilty," и Grover Washington, Jr. f/ Bill Withers - "Just the Two of Us," той едновременно записва знакови джаз-рок шедьоври като адаптацията на Mussorgsky - "Night On Bald Mountain", "Aja," на Steely Dan, "Night Flight" на The Brecker Brothers (първата записана композиция на покойния Michael Brecker), "Spain" на Al Jarreau и "Nite Sprite" на Chick Corea. След като се включва със своя неповторим акустичен джаз в няколко знаменити негови произведения (като „The Mad Hatter"," My Spanish Heart", „Friends" и „Three Quartets"), Chick Corea го обявява за Майсторът на Креативния Груув ("The Master of Creative Grooves"). 

Няма друг барабанист в света, който да е оказал такова влияние, както в джаза, така и в съвремената музика като Steve Gadd. 

Може да закупите билети ТУК