26-и рожден ден отпразнува на 19 декември единственото радио за класическа музика в България – Classic FM, част от bTV Radio Group. Водещ на „Съботно сутрешно кафе“ Радостина Узунова бе домакин на празника и поздрави слушателите с уникален радио концерт. „От първата година на Classic FM до сега винаги е имало концерт за рождения ден, а 2020 г. бе първата, в която такъв не се проведе заради пандемията. Затова организирах своеобразен концерт в ефира, като припомних на слушателите най-доброто през годините.“ – разказа тя в интервю по bTV Radio.

Радостина Узунова е успяла да открие запис от концерта за първия рожден ден на радиото. Той бе дигитализиран от DAT касета, запазена от Георги Черкин – тогава 18-годишен ученик, а сега – прочут солист. Друг запис, който за първи път прозвуча по Classic FM за празника тази година, е предоставен от „Нов симфоничен оркестър“ и е за 4-я рожден ден на радиото. В него свири световната звезда днес Мила Георгиева. „Това бе незабравим ден за мен като водеща и за слушателите на Класик ФМ.“ – каза след празника Радостина Узунова.

Тя описва като разнообразен живота, когато е съпътстван от класическата музика: „Тя ме кара да съпреживявам различни емоции. Класическата музика е като роман, в която се разказват различни истории и всяка те държи в напрежение. С нея в никакъв случай животът не е скучен. Важното е човек да я посреща с душата и със сърцето си.“ Радостина Узунова определи радиото, в което от години работи, като оазис. „В Classic FM се случва разнообразието.“ – каза тя.

Интервю на Светослав Николов: