Депутатът от левицата Корнелия Нинова се впуска в битката за лидер на БСП. Новината тя обяви в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Ще се кандидатирам, ще участвам в това състезание докрай. Няма да се откажа и няма да се договарям с никого за нищо”, заяви Нинова.

Тя си поставя за задача да изведе БСП до управление на държавата и да я превърне в първостепенна политическа сила.

Ще направя БСП истинска алтернатива, ще надграждам над това, което имаме дотук, увери още тя.

Няма да давам оценка на колеги и това ще бъде принцип на кампанията ми до края, подчерта Нинова на въпроса дали Михаил Миков е добър лидер на левицата.

Отварям вратата за всички, които смятат, че вярват в това, което говоря, и са готови да работят почтено да се постигне, уточни депутатът от БСП.

 

 
 

За 2 години правителството направи една крачка напред и две назад по въпроса с язовирите, коментира още в студиото на „Тази сутрин”.

 

Крачката напред е, че като изнесох информация за 238 незаконни язовира, правителството започна бързо да картографира, изясни собствеността и тези, които не бяха ясни, ги даде на областните управители и това беше единственото смислено, отбеляза Нинова, според която обаче останалото е връщане назад.

„Със закон правителството прехвърли отговорността на кметовете, но без да им дава бюджет за това”, припомни Нинова. Тя определи като цинизъм и промените в закона, които лишават хората, пострадали от бедствия от обезщетения. Сега само социално слабите ще получават, а досега получаваха всички до размера на данъчната оценка на погубения имот, отбеляза тя.

Обществени поръчки се спират, защото няма пари. Това е знак за провал на управлението, каза още Корнелия Нинова.