Germi Art & Entertainment представя виртуозния китарист от Кордоба Висенте Амиго с фламенко спектакъла Сърцето на Андалусия в Зала 1 на НДК след по-малко от месец. Кралят на фламенкото отложи планирания си за септември миналата година концерт за 6 февруари 2019 и българската публика вече с нетърпение очаква първото гостуване на виртуозния китарист у нас. С повече от 30 години кариера, Амиго е един от най-големите съвременни испански китаристи и ще запали кръвта и на българската публика по голямата си лична страст – фламенкото.

Наследникът на Пако де Лусия и носител на Грами за латино музика китарист е подготвил двучасово шоу за българската публика. Акцент в концерта Сърцето на Андалусия ще бъдат композициите от последния му студиен албум – Memoria de los Sentidos (Спомени за чувствата), за който Амиго говори с особена страст и вълнение. На 6 февруари публиката в София ще има възможност да чуе на живо световноизвестния елегантен китарен стил на Амиго, но ще се наслади и на таланта му на композитор, като се разходи виртуално през всички албуми на изкусния музикант с най-доброто, което Амиго е създал. А то е впечатляващо - осем студийни албума с многобройни награди за фламенко, включително и за „най-добър фламенко китарист“ от сп. „Guitar Player“, златен медал за изящни изкуства от испанското правителство, а за албума си „Ciudad de Las Ideas“ получава „Грами“. Номинация за престижното отличие получава и последният му албум от 2017-а „Memoria de los Sentidos“, в категорията „Best World Music Album“.

Билетите за концерта са на цени от 50 до 100 лв. и още са в продажба в мрежата на Eventim. Припомняме, че вече закупените билети важат за новата дата – 6 февруари, без презаверка. В страницата на събитието във Facebook може да намерите актуална информация за концерта.

Сърцето на Андалусия на Висенте Амиго се осъществява с подкрепата на Институт Сервантес – София.