За чувствата, които ни свързват, за това, което ни прави предани един на друг, казва ни истината за отношенията и за начина, по който се чувстваме... Много трябва да преживеем, за много трябва да отворим душите и сърцата си, за да стигнем до точката, в която се появяват думите на „Война“ – новата песен на Кристиана Асенова и Тодор Георгиев – Toshey, която двамата музиканти представиха в предаването „За града“ по bTV Radio.
 
„С тази песен искаме да накараме хората да обичат истински, да не лъжат човека до себе си. Да се борят за любовта си! Нека да намерят себе си в тази песен, да видят как ние вървим заедно и се изправяме пред всякакви изпитания.“ – с убеденост идват думите на Кристиана. След това с усмивка тя се обръща към Toshey и му признава, че чувства неговите текстове като излезли от душата й. Той коментира наблюденията си: „Много хора се отказват много рано. При първата спънка, първия скандал, първото неразбирателство се разделят. Може би заради романтичните комедии хората имат нереалистична представа за една връзка, за човешките отношения и за партньорството. Затова искахме да наблегнем на тази гледна точка на отношенията – че буквално си готов да воюваш, за да направиш нещо такова, каквото искаш да бъде. Защото то не пада от небето.“
 
Докато споделяме с другия, даваме и на себе си. Това е третата им песен заедно, изпълнена с толкова любов. „Хората споделят, че ги караме да се чувстват обичани, да са щастливи и да искат още от това. Те търсят това щастие, което имаме, и тази любов, която ние даваме.“ – щастлива на свой ред е Кристиана. От перспективата на Toshey публиката изглежда така: „Предаваш на хората нещо, което, като го видят, да се усмихнат, да им стане готино.“
 
Съавтор на Toshey в музиката на „Война“ е Митко Лефтеров, на когото е и аранжиментът. Песента е записана и мастерирана от Петър Костов в студио Buster.
 
Разговорът по bTV Radio е в спирка между датите от националната им обиколка като част от „Хайвера Tour“ на „СкандаУ“. И ако Toshey стана всенароден любимец в „Гласът на България“, то със „Скандау“ се запознахме в „България търси талант“, все от екрана на bTV. След концертите, започнали от столичната „Арена Армеец“ и продължили във Варна, Шумен и Габрово, предстоят изяви на 26 октомври в Русе и на 2 ноември в Пловдив.
 
Интервю на Светослав Николов: