Петият сезон на социалния проект „Бригада Нов дом” стартира в ефира на bTV от 27 февруари и се излъчва всеки четвъртък от 21:00 часа.

За любителите на домашните ремонти, интериорния дизайн и майсторски свършената работа радио N-JOY ще излъчва рубриката „Съветите на Бригадата и приятели“. В нея изявени майстори като Влади Караджов и Васил Зарков-Жабето, в комбинация с дизайнерския нюх на звезди като Крум и Мая Савови, Теди Кацарова и Мария Силвестър, ще споделят своите тайни трикове за това как да направите дома си по-красив и функционален. 

 

Предаването е част от мисията на bTV да прави зрителите съпричастни с трогателни човешки истории, в които герои са не знаменитости, а обикновените хора.

 Екипът на предаването, начело с водещата Мария Силвестър и неуморната бригадата на Влади Караджов, ще променят съдбата на още 14 семейства, като само за пет дни превърнат старите им и нефункционални домове в удобно и уютно място за живеене.

Новите епизоди на „Бригада Нов дом” са посветени на самотните родители и новия старт за тях и най-малките членове на семействата им. Мария Силвестър, която има вроден талант да сбъдва мечти, е подготвила много изненади, с които да върне усмивките по детските лица. В новите епизоди участват и специални гости-звезди. Популярните приятели и съмишленици на каузата ще се включат в ремонтните дейности, за да покажат, че да направиш добро носи радост и дава добър пример.  За първи път в историята на предаването зрителите на bTV ще видят Караджов и неговата бригада изправени пред огромното предизвикателство да ремонтират класни стаи в училище за деца със специални нужди. Зрителите ще видят и интересни идеи за това как могат да дадат нов живот на стари, непотребни вещи и да ги превърнат в нещо ново и функционално. Ексклузивното он-лайн съдържание на сайта на предаването ще дава на феновете практични съвети за това как сами да планират и извършват ремонти дейности в домовете си.