Мария Ванкова е репортер на годината в годишните професионални награди на bTV Новините, които се провеждат за 14 поредна година. На 18 ноември екипът на редакцията с най-голямо доверие в българския телевизионен ефир отбеляза 18-ия си рожден ден и отличи още кореспондент, оператор, продуцент и монтажист на годината, с признание за висок професионализъм и отдаденост на журналистическата работа. Наградените гостуваха в „Тази сутрин“  и разказаха повече за своята работа.

Един от най-изявените журналисти в ресор здравеопазване и социални теми у нас Мария Ванкова получи признанието на своите колеги за професионализма си през 2018 година. Част от работата ѝ включва отразяването на продължилите повече от половин година протести на майките на деца с увреждания, осветляването на съмнения за злоупотреби със социалните помощи, разследването за кибер ножа за лечение на онкоболни, който не работи, а държавата е платила милиони за него, както и много други. През последната година Мария Ванкова стана носител и на две други награди - от Съюза на юристите в България по повод разследването за болницата в Дупница, както и от Националната асоциация за приемна грижа с наградата „Спасител на детството” (в края на 2017) за своя принос като журналист към развитието на приемната грижа.

„Изключителна радост е за мен, че в година, изпълнена с много важни събития, Репортер на годината отива при човек в ресор здравеопазване и социални теми. Това показва, че тези теми и хората, които засягат, са във фокуса на общественото внимание. В личен план тази награда идва точно 10 години след като прекрачих прага на нюзрума на bTV като стажант и е признание за това, че съм на правилния за мен път,“  каза тя.                                                         

 Снимка: Ладислав Цветков

За кореспондент на годината за втора поредна година bTV отличи Маргарита Стефанова от Врацa с признание за работата ѝ по отразяване на събитията в региона.                                                                  

 Снимка: Ладислав Цветков

Заслуга за своята работа като оператор през 2018 получи Любен Кацаров, а продуцент на годината стана Веселина Петракиева.

                                                      

 Снимка: Ладислав Цветков

Монтажист на годината на bTV за втора поредна година е Калояна Климентова.     

                                                      

 Снимка: Ладислав Цветков

Екипът на най-високотехнологичния нюзрум в България работи по изграждане на ново студио на световно ниво. Нововъведенията са естествено продължение на стремежа на редакцията да доближи зрителите още повече до събитията, които ги вълнуват. bTV първа въведе в ефира добавена реалност (augmented reality) на живо, синергия между социални мрежи, потребителско съдържание и журналистика от най-висок клас, онлайн стрийминг, 3D проектиране и 360-градусов поглед на живо върху най-важното от деня. По данни на GARB от началото на годината централните емисии на bTV Новините са гледани от средно близо 1 милион зрители и постига среден аудиторен дял от 44.3%. Най-гледаните емисии събират повече от 1 400 000 души пред екрана на bTV, като най-високият регистриран аудиторен дял за периода е близо 55%.

Честит рожден ден, bTV Новините!