Мерките за сигурност на летището в София са засилени след атентата в Истанбул.

На пътя за терминалите кола на жандармерията спира съмнителни автомобили за проверка, очаква се да има засилено полицейско присъствие.

Какво се случи на летище „Ататюрк“ в ИстанбулПърви вниманието на хората и на службите по сигурността на летището привлича мъж, облечен в шлифер, въпреки адските жеги в града

Летище „Ататюрк“ възстанови работа в 2 ч. тази нощ, но полетът на „Търкиш еърлайнс“ от Истанбул, който трябваше да кацне в София в 9:05 ч., е бил отменен от авиокомпанията, съобщиха за bTV от столичната аерогара. Обратният полет в 10:00 ч. също е отменен.

Надежда Нейнски: Няма информация за българи, пострадали при атентата в ИстанбулНаши граждани не са потърсили съдействие в посолството, което само по себе си е добра новина, каза тя

Все още няма информация дали ще има промяна и при вечерните полети.

От летище „София“ съобщават, че всички останали полети се изпълняват по разписание.

Късно снощи в столицата извънредно е кацнал самолет на „Ер Франс“ летящ към Истанбул, след като командирът на полета е взел решение да се върне в Париж.

По заповед на транспортния министър Ивайло Московски, при необходимост, българските летища в София, Бургас и Варна имат готовност да приемат до 23 машини в зависимост от типа и категорията им.