Строителството на линията на метрото до кв. "Хладилника" ще приключи до 31 юли. Това съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Фандъкова инспектира днес работата в участъка заедно с директора на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев и кмета на район "Лозенец" Любомир Дреков.

Разширението на втората линия на метрото започна през август 2014 г. и включва трасе с дължина 1,3 км и една метростанция - "Витоша" с общо шест изхода, припомни кметът.

В момента се завършват конструкциите на метростанция "Витоша", изграждат се релсовите пътища, архитектурното оформление на станцията, завършват се конструкциите на подлезните части, поставя се оборудване - ескалатори, асансьори, кабелни мрежи, отбеляза столичният кмет.

През юли ще бъде възстановено и движението на трамвая по бул. "Черни връх" и пътните ленти, които в момента са затворени, ще бъде освободени за автомобилно движение.

Затварят ключови улици в София заради строежа на метрото До края на февруари се затваря част от столичния булевард „Пенчо Славейков" в района на „Баня Мадара”

Междувременно в центъра на София в района на кръстовището на бул. „България” и бул. „Гешов” се отцепват участъци от пътните платна за строителството на третия лъч на метрото. Първият етап на третата метролиния е от кв. „Красно село” през центъра до „Театър зад канала”.