Ад за шофьорите в столицата започва тази седмица. Затварят ключови кръстовища заради ремонта на третата линия на метрото.

От кръстовището на Красно село в делничен ден, по време на час пик, преминават хиляди автомобили. Както колите, идващи от Владая, така и жителите на кварталите Овча купел и Красно село.

От сряда трафикът ще се усложни още повече. Тогава движението през кръстовището ще бъде спряно. Става въпрос за движението по улиците "Житница" и "Гоце Делчев", а булевард "Борис III" ще бъде стеснен. За съжаление инфраструктурата в района дава възможност за обход само през малките улички във вътрешността на квартала.

А това допълнително ще изнервени шофьорите. След като кръстовище "Красно село" бъде затворено, избягвайте да минавате през уличките във вътрешността на квартала.

За да стигнете до центъра на града използвайте маршрута през "Красна поляна", съветва ни таксиметровият шофьор Ангел Караджов: „Най-вероятно ще е малко по-далеч или от към "Бъкстон", зависи за къде искат да пътуват хората”.

Изграждането на МД3
(Photo: bTV)

Ако все пак ви се наложи да използвате трасето през квартала, прогнозата за бързо преминаване не е добра.

И все пак, когато успеете да се измъкнете от капана на малките улички, добрата новина е, че ще имате връзка с "Борис III"

„В момента изграждаме две алтернативни алеи, да ги наречем, които да дадат връзка със съществуващата улична мрежа в квартала”, посочи зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

 

 
 

Ако все пак има добра новина, тя е, че след ремонта на кръстовището, то ще е на две нива. Така ще бъде сложен край на традиционните делнични задръствания.

 

И в центъра

Две от възловите кръстовища в центъра на столицата също предстои да бъдат затворени заради строежа на метрото. Идната неделя движението по булевард "Патриарх Евтимий" ще бъде спряно на две места - при Попа и на кръстовището с булевард "Витоша".

При този ремонт обаче общината предлага алтернативен маршрут през булевард "Левски", който ще е отворен двупосочно, включително и тунелът под НДК.

Изграждането на МД3
(Photo: bTV)

„Имаме ангажимент от страна на Пътна полиция, които в първите дни да регулират движението допълнително и да подпомагат трафика в този участък”, каза Христов.

Участъците на бул. „Патриарх Евтимий" и „Житница" ще са затворени за 14 месеца.