В любовта и взаимността е „щастието тук и сега.“ Михаела Филева грее с усмивката на любовта в новата си песен „Родена с късмет“ и видеото към нея. Тя пише текста по време на физическата изолация. „Акцентът е за нещата, за които си благодарен, че ги имаш, вместо за тези, които ти липсват.“ Защото само чрез това, което имаш, можеш да даваш на света. „Много силно вярвам, че е излишно да се концентрираме върху нещата, които ни липсват. Ако отделяме повече време да благодарим за това, което имаме, ще се чувстваме по-добре, по-значими, по-оценяващи всичко.“ – подчертава Михаела Филева в интервю в предаването „За града“.

„Разбира се, има хиляди неща, които ни се иска да се случат, но човешкото съзнание е склонно да се впуска в дълбините на негативизма, вместо да се сещаме да благодарим. Да сме здрави, да си обичан, да имаш приятели – звучи тривиално, но то е всичко, от което човек има нужда, за да направи другото, което го осмисля. Тези малки на пръв поглед неща са задължително условие да се развиваш. Да си благодарен е ключът към големите неща.“ – разсъждава вокалистката и автор на текста на песента в ефира на bTV Radio.

Михаела Филева разказа за приключения при снимането на видеото, когато работата се е редувала с проливен дъжд. Магичните гледки, сред които се развива любовният сюжет, са от природата край София и Перник. В няколко момента я виждаме високо над града, извисила се над ежедневното, за да види необята на любовта. „Нямам страх от високо.“ – споделя Михаела Филева и си спомня как преди няколко години за първи път е скочила с парашут. „Очаквах да съм притеснена. Но когато вратата се отвори, си казах, че нямам търпение. Явно в предишен живот съм била птица. Чувствам се много свободна, когато нямам бариери пред мен.“
Михаела Филева ни гостува само часове след края на поредния сезон на „Гласът на България“ по bTV. Нейната оценка е, че той е бил най-силният досега с участници, които са готови за голямата сцена, с опит и с отношение към музиката, с вокално майсторство и изключително сценично присъствие. „Ролята на треньора е на психолог, на човек, който помага в избора на облекло и на песен, показва ти как да се представиш. Обединяваме всички звена на големия екип, който стои зад всяко едно изпълнение. Заедно успяваме да създадем на всеки участник убедителен образ, който да накара публиката да го харесва и обича. И това да е успешен старт в неговата музикална кариера.“ – описва мисията на треньора Михаела Филева.

Тя сподели, че бърза да отговори на въпросите на избраните от нея музиканти, още преди да са зададени. „Всички притеснения – ние сме там, за да ги срещнем и да ги разбием в стената на опита и на това, че имаме огромно желание участниците да вървят напред и да се справят все по-добре.“ На финала от нейния отбор бяха Илин Папазян и Елена Сиракова. „Страхотни изпълнители, за които съм безкрайно сигурна, че тепърва ще чуваме много.“ – категорична е Михаела Филева.

Интервю на Светослав Николов: