Композиторът Петър Дундаков беше гост в предаването на Елена Розберг "За града". Чуйте повече в интервюто:

 

Хор „Мистерията на българските гласове“ ще излезе отново на българска сцена, за да представи своя изцяло обновен репертоар от предстоящия си нов албум, който ще се появи на световния музикален пазар през есента.  Хорът подготвя два големи концерта в София и Пловдив, за които в страната ни пристига магнетичната певица Лиса Джерард, която участва и в записите на проекта. Лиса е позната на меломаните от групата Dead Can Dance, а също и като композитор и изпълнител на филмова музика. През 2000 г. тя печели „Златен глобус“ за музиката към филма „Гладиатор“, създадена съвместно  с композитора Ханс Цимер.

Почитателите на „Мистерията на българските гласове“, чието уникално  творчество бе удостоено с награда Грами през 1990 г., ще имат възможността да чуят новия репертоар на хора  на 6 юни в зала „България“ (София) и на 8 юни в Античния театър в Пловдив.

Освен новите хорови композиции, в двата концерта ще бъдат представени също и съвместните произведения на хора с Лиса Джерард. В част от песните участва и световният шампион по бийтбокс – SkilleR, а почти всички нови композиции от албума са подплатени от невероятното присъствие на немския перкусионист Дейвид Кукерман, който от дълги години работи и концертира с Лиса Джерард и Dead Can Dance. В песните слушателите ще доловят присъствието и на китара, гъдулка, контрабас и струнни инструменти.

Всички тези произведения са включени в предстоящия нов албум на „Мистерията на българските гласове“ и през юни ще бъдат изпълнени за първи път на живо. Албумът се продуцира от Шуберт Мюзик Пъблишинг, а голяма част от песните в него са композирани от Петър Дундаков, който също така е  музикален продуцент на студийните записи и музикален директор на концертите. Целта на новия проект на хора е, запазвайки традициите на българския фолклор, да потърси връзките между него и други традиции и култури, в които той се смесва без да губи идентичността си.

Билетите и за двата концерта вече са в продажба в мрежата на Eventim в цялата страна. Билети за концерта в зала България може да се намерят и на касата на залата.

Повече подробности около предстоящите концерти очаквайте във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1775932912716838/?notif_t=plan_user_joined¬if_id=1493029774194054