С концерт за честване на 60 години от рождението на главния диригент Юли Дамянов Националният музикален театър „Стефан Македонски“ започна новия си сезон. В програмата, представила бележити постановки от афиша на оперетната ни сцена, маестро Дамянов покани да се включат изпълнители, които са били звезди в афиша през годините – Олга Скеклиова, Николай Петров и Живко Желев. В спектакъла бяха представени също сегашните звезди и новите попълнения в трупата, сред които Исидора Молес.

Олга Скеклиова започва музикалната си кариера именно в Националния музикален театър, в който пее в продължение на четири години преди да прекара следващите 30 по световните сцени. В изпълнението си от „Графица Марица“ тя изпълни залата със своята красота. „Стремя се да бъда искрена спрямо себе си на първо място и спрямо околните. Научих се да уважавам себе си, за да мога да уважавам и останалите хора около мен. За мен красотата е първо дисциплина, защото без нея няма красота, а и много други неща в живота. Грижа за себе си. Старая се да бъда всеки път все по-различна в добрия аспект.“ – разказа тя за своя подход към изкуството и живота в предаването „За града“ по bTV Radio.

В програмата на празничната вечер Добрина Икономова ни трогна с изпълнение на I Will Always Love You преди с развълнуван глас да сподели колко е щастлива да пее на своя рожден ден. Честването за празника й ще бъде на 23 ноември с концерта „Цялата моя любов“. Васил Петров изпя My Way, а на финала чухме два откъса от операта-мюзикъл на Юли Дамянов „Любов и омраза“ по творба на Оскар Уайлд. Джазменът Любомир Денев преобрази звука на оркестъра за „Уестсайдска история“, а палката от юбиляра поеха още Огнян Митонов и Людмил Горчев.

През октомври Националният музикален театър ще представи нова постановка на „Прилепът“ от Щраус, през ноември на сцената се завръща „Фантомът на операта“ от Андрю Лойд Уебър, а през декември ще има специални спектакли за деца.

Интервю на Светослав Николов с Юли Дамянов и Олга Скеклиова: