Интензивен трафик се очаква от днес следобед по пътищата. От утре се събират четири почивни дни по случай националния празник 3-ти март.

Над 200 000 автомобила се очаква да напуснат София днес. В столицата след обед най-натоварено да бъде движението по булевардите "Цариградско шосе" и "Ботевградско шосе".

Ще има засилено полицейско присъствие по всички възлови пътища и изходи на столицата. По-интензивен трафик също се очаква към морето и зимните ни курорти.

Допълнителни места ще има във влаковете и в автобусите.

14 хиляди допълнителни места ще има във влаковете. Автобусните превозвачи също осигуряват повече възможности за превоз през почивните дни. Над 10 000 места допълнително са предвидени за 2 и 3 март, както и за края на почивния период – на 6 март.

Най-натоварените направления по традиция са София – Плевен – Шумен – Варна, както и София – Русе, София – Видин и София - Благоевград.

Въвеждат се и ограничения за движението на тирове. На 2 март между 16 ч. и 20 ч. се забранява движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички автомагистрали в страната, както и по най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа. Същите ограничения ще бъдат в сила и на 6 март между 14 ч. и 20 ч.

На 3 март по повод тържествата на връх Шипка се забранява транзитното преминаване на превозни средства през Шипченския проход. Транзитният трафик ще бъде насочван към Прохода на Републиката.