На 11 февруари от 19:00 часа Насекомикс ще представят актуалния си албум „Великани и джуджета“ в Младежкия театър. Това е една от първите възможности за феновете на групата да чуят и видят на живо песните от новия албум след неговата камерна премиера през лятото.

     Музиката във „Великани и джуджета“ ни доближава до някои от най-интересните и магични природни местности в България. Част от записите за албума са осъществени на места като светилището при Татул, където се предполага, че се намира и гробът на самия Орфей, пещерата Утробата, местността Глухите камъни, Белинташ и Чудните мостове.

     По време на предстоящия концерт ще бъде и премиерата на видеоклипа към песента „Middle Finger Class“, която е част от саундтрака към филма на Ивайло Христов „Каръци“. Премиерата на самия филм, който вече спечели няколко награди и събра адмирациите на публиката и критиката от няколко международни фестивала, ще бъде през март. Във видеото към песента на Насекомикс са включени няколко момента от филма, а останалите кадри са заснети от Емил Христов, който е снимал и „Каръци“. Режисьор на клипа е Тома Вашаров.

     Преди Насекомикс да се качат на сцената на 11 февруари, концертът ще започне с изпълнения на специалния им гост от Берлин – Анка Гнот (ankagnoth.de). Билети за събитието вече се продават на касата на Младежкия театър, на цена от 10 лв.

     Освен с музика на живо, на 11 февруари Насекомикс ще зарадват своите почитатели и с нови издания на албумите си.  Издателство „Колибри“ преиздава „Великани и джуджета“ в нов формат и пуска нов тираж на изключително успешния първи студиен албум на Насекомикс „Adam’s Bushes Eva’s Deep“, от който до момента групата е продала  11 000 копия.

     Насекомикс са:

     Андрония Попова-Рони – вокал, акордеон

     Михаил Йосифов – китара

     Георги Дончев – бас

     Александър Даниел – ударни

     В момента групата работи по нов сайт, на който ще бъдат достъпни и специалните им мърчандайз продукти. Първото нещо, което феновете могат да си купят още след концерта в Младежкия театър, са ръчно брандирани суичъри.

     Автентичният звук на Насекомикс и техният нов албум „Великани и джуджета“ ви очакват – на 11 февруари в Младежкия театър от 19:00 часа!