Недоволството във Враца остава все така високо. Хиляди хора заявиха "Аз съм Тодор" в социалните мрежи в знак на подкрепа към вчерашния протест, който се проведе в северозападния град. 

Напрежението допълнително се нагнетява от двете коренно противоположни версии за случилото се. Официалната включва първоначално повдигнатото обвинение на нападателите на 18-годишния Тодор за убийство по непредпазливост, причинено от умишлена лека телесна повреда. По данни на разследващите органи младежът е използвал бокс срещу нападателите си.

Противно на тази версия обаче, приятели и роднини на Тодор отрекоха той да е имал или да е използвал хладно оръжие. Според близките му братята Иван Дамянов и Десислав Дамянов са използвали бокс срещу младежа. 

Приятелката му Грета разказа пред камерата на bTV, че единият насилник е държал момчето, докато другият го е налагал. Само един човек от многото наблюдатели е оказал първа помощ на Тодор. 

Малко по-рано днес представители на Върховната касационна прокуратура влязаоха в Съдебната палата в града, за да проверят дейността на колегите си по случая с побоя и убийстовото на Тодор. 

Лобното място на 18-годишния младеж е отрупано с карамфили и свещи. Неотдавна учители от гимназията на Тодор са сложили и некролог. 

Протестните действия във Враца ще продължат и днес. В София също ще се проведе протест в израз на солидарност към приятелите на Тодор от 19.30 ч. пред Съдебната палата.