Започналото днес от запад увеличение на облачността постепенно ще обхване цялата страна. 

На места в Западна България ще превали слаб дъжд. Вятърът от югозапад ще се усили и след обяд в Източна България ще бъде умерен до силен. Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°, по морския бряг между 11° и 17°, в София около 15°.

Над планините облачността ще е значителна и на места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд, над 2000 метра сняг. Ще духа слаб до умерен югозападен, по най-високите върхове силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 4°.

През нощта облачността в повечето райони ще се разкъса, по-значителна ще се задържи в северозападните райони, където ще превали дъжд. Ще духа до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са между 5° и 10°.

Утре южният вятър ще се усили. Ще бъде поривист, след обяд в Източна България и в районите, в близост до северните склонове на планините ще е силен и бурен. Облачността ще е променлива – предимно средна и висока. През деня ще е почти без валежи, а повече слънчеви часове ще има над Западна България. С южния вятър ще настъпи чувствително затопляне: максималните температури ще са предимно между 20° и 25°.

През нощта срещу неделя и в неделя ще преобладава облачно време. От запад на изток ще превали, по линията на преминаващия студен атмосферен фронт, временно валежите ще са интензивни и значителни по количество. Силният югозападен вятър ще се смени с умерен северозападен, в североизточните райони - север-североизточен. Ще започне бързо понижение на температурите, чувствително ще бъде в Северна България, особено в североизточните райони, където по-късно през деня в неделя дъждът ще се примеси със сняг.

През първата половина от следващата седмица времето ще остане много динамично, с условия за валежи и силен вятър с променяща се посока. В понеделник валежите ще са предимно от дъжд, по-слаби в сравнение с неделя; вятърът временно ще бъде предимно от изток.

Във вторник и сряда на много места в Северна и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг, докато в Южна валежите ще са предимно от дъжд; там и температурите ще остават по-високи.

Ще посрещнем астрономическата пролет, която настъпва във вторник в 18:15 ч., с по-ниски от обичайните за втората половина на март температури.