„В последната година беше особено трудно, да не кажа, невъзможно осъществимо, а и извън това време не е лесно да намерим партньор и сродна душа, които да сме обичани, разбрани, приети, да се чувстваме ценни“. Това заяви Никола Константинов в  ефира на bTV radio по време на представянето на втората си авторска песен „Изгубен“.  „Някак сме обърнати повече в режим на оцеляване…Понякога човек може да се чувства много самотен и сред своите т.е да не намираме духовна близост и сред тези, които уж са ни близки“, добави младият изпълнител от „Гласът на България“ по bTV. Музиката е дело е на Красимир Гюлмезов, а текстът – на Александър Петров. Певецът размишлява над трудността на срещата във времето на бързите контакти, в което живеем. „Започнахме да ценим все повече връзката с хората, когато е трудно осъществима“. Музикантът, който дебютира със своя сингъл „Струва си“, счита, че „има едно обръщане на погледа навътре в себе си“.

Столицата заема основно място в клипа на „Изгубен“. „Искахме да покажем София в различни лица. София с малките, живописни улички, с Руската църква и храм- паметника „Александър Невски“, Музикалния подлез и една хеликоптерна площадка“, обясни Никола Константинов.
Певецът с ангелски глас завладя публиката и журито в четвъртия сезон на „Гласът на България“, а впоследствие и престижна класация на световния телевизионен музикален формат. „Много често отново преживявам тези дни. Беше толкова емоционално участието ми в „Глacът нa Бългapия“. Веднага след това се радвах на голяма популярност, но зная, че това са временни неща. За да бъде запомнен един изпълнител, трябва да има много песни и да не спира да работи… Много ми се иска да правя непрекъснато музика и ако зависи само от моите усилия и труд, би било чудесно“, подчерта Константинов.

Уникалният тенор алтино, който е възпитаник на Националното музикално училище в София в класовете по поп и джаз пеене на Роберта и Ани Върбанова, посочи, че харесва оперна музика, класика, но признава, че „просто поп-музиката е стилът, в който се виждам и с който искам да се занимавам“.
Въпреки че е самопродуциращ се артист, той смята, че не може да пее „само заради популярността или парите и да правя музика, която не е моята. Смятам, че музиката трябва да е удоволствие за душата, да предизвиква емоции, да вълнува. Стремя се да го направя по възможно най-добрия начин колкото и време, и ресурс да изисква това“.

Какво още сподели Никола Константинов, чуйте в интервюто на Георги Митов в звуковия файл: