Днес, през по-голямата част от деня, ще бъде предимно слънчево. След обяд от север облачността ще се увеличава. Вятърът ще е умерен, в Дунавската равнина – временно и силен от северозапад. Температурите ще се повишат и максималните ще са предимно между 16° и 21°, на места в равнините и с 1-2° по-високи.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над Стара планина. Ще духа умерен, по билата - силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра – около 8°.

2110926400.jpg
 

Във вторник и сряда ще бъде доста ветровито. По-значителни увеличения на облачността ще има във вторник, почти без валежи. В сряда по-често ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще са около и над 10°, само в районите със слаб вятър ще са по-ниски. Максималните ще са най-високи в сряда - предимно между 17° и 22°. В четвъртък вятърът чувствително ще отслабне. Ще бъде предимно слънчево, температурите слабо ще се понижат. В петък ще остане предимно слънчево, но сутринта на места в низините ще се образува мъгла или ниска облачност. В събота облачността ще се увеличава, а вятърът от северозапад отново ще се усилва и с него ще започне да нахлува студен въздух.