Към съдбата на сгради-паметници на културата в последните месеци привлича вниманието Денислав Борисов от екрана на bTV. Той разказва с любов за тези сгради, за тяхната история, описва предишния им блясък и призовава към уважение и действие. От октомври насам той участва във възстановяването на Националния студентски дом и ни показва в репортажи развитието на инициативата за връщането му към града като сцена за изкуство. Денислав Борисов разказа повече в интервю на Десислава Райчева от радио N-JOY:

След забележителните успехи на учениците на Теодосий Теодосиев – Тео на състезания по физика по целия свят, те основават фондация „Тео“, а фотографи организират благотворителна изложба в нейна подкрепа. „Фотографи за Фондация Тео“ се открива на 9 юни в Морското казино във Варна, а самият Теодосий Теодосиев ще бъде на събитието. В „За града“ – интервю на Светослав Николов с него за подкрепата и развитието на таланта и за доброто, което води до още добро:

Как да направи цял хор да звучи като една душа́ прекрасно знае Ваня Монева. Водената от нея формация ще отбележи 25-ата си годишнина на концерт в зала „България“ на 8 юни от 19 ч. В събитието ще вземат специално участие вокалистката Мария Илиева, обоистът Вълчан Вълчанов и инструменталистите от „Кварто твартет“. Ваня Монева разказва повече за предстоящия празник.

Певицата Маделин Бел е работил с Рей Чарлз и Стиви Уондър, а утре във Варна ще представи концерт в тяхна чест с Джаз оркестъра на Концертгебау, Холандия. Тя разказва за проникновените си срещи с двамата музиканти:

Какво е в родовата ти кръв да тече и тази на един от най-великите българи, отдали живота си за свободата и бъдещето на родината? Димитър Иванов ни срещна с един от потомците на гения на една епоха – Христо Ботев. Боян Ботйов посвещава целия си живот на войводата и е начело на фондация с неговото име. Припомняме си тази среща от ефира на предаването „120 минути“.