Консултативният съвет по пътна безопасност към Столичната община взе решение за нови мерки за сигурността на пешеходците – осветяване на пътеките, защита на подхода към тях с асфалт с високо сцепление, ограничаване на паркирането в зоните им. Към осветените до момента 220 пешеходни пътеки до края на годината ще бъдат добавени още 100. С делинеатори пък ще се предотвратява възможността за отнемане на предимството, както е направено това при булевардите „Цариградско шосе“ и „Яворов“. Междувременно Столичната община закупи и монтира камери, които да заснемат нерегламентирано навлизане в бус лентите. Повече за тези мерки за безопасност и улесняване на придвижването в София в предаването „За града“ ще разкаже инж. Димитър Петров – директор на „Управление и анализ на трафика“. Интервю на Светослав Николов:

За ремонтите на пътната инфраструктура след това в предаването „Важното, казано на глас“ ще гостува заместник-кметът по финансите с временен ресор транспорт Дончо Барбалов.

До неделя в Софийската градска художествена галерия можем да разгледаме творбите от кураторския проект на филмовия режисьор Иглика Трифонова „Портрет на приятел“. Авторката изважда от депата на галерията произведения на видни творци, които са запечатали облика и характера на бележити българи. Очаквайте интервю с Иглика Трифонова 

Явор Велчев – Яви гостува за новата си песен Satisfaction – английска версия на хита „Безброй луни“. При снимките на видеото към нея певецът и Веси Бонева се оказват в смъртна опасност. Музикантът ще разкаже повече.

Ралица Ковачева – Бежан възражда незабравимите български песни в спектакъл със специалното участие на Иван Юруков. При гостуването на певицата ще чуем и нейната необичайна версия на „Трендафилът мирише“.

В родния Балчик ще ни отведат Краси и Весо Ранкови в репортаж за „Тази неделя“ на Елица Кънчева.