Нови промени в движението в София влизат в сила от днес. Причината е ремонт на централната софийска улица "Богатица" и изграждането на пътен надлез на „Филиповско шосе".

Затварянето на "Богатица" е свързано с блокирането на още няколко ключови за централния квартал „Лозенец” улици като "Цветна градина" и "Горски пътник". Ремонтът ще продължи до края на юли.

Започват летните ремонти по столичните улициСедем са по-големите инфраструктурни обекти, които ще бъдат ремонтирани тази година

Още по-мащабни са промените, свързани с пътния надлез на "Филиповско шосе" - там до Нова година се променя маршрута на линии 42, 81 и 111. Разкриват се и временни спирки заради местата, които ще бъдат затворени.

Варна

Във Варна откриват реконструирания Аспарухов мост. Преди това регионалният министър Лиляна Павлова ще направи оглед на съоръжението.

В началото на седмицата 6 камиона, натоварени с по 15 тона, участваха в изпитанията на ремонтираната част и престояха на моста 6 часа.

Започва голям ремонт на АМ "Хемус"На това място се намира големият виадукт между тунелите „Ечемишка” и „Топли дол”

Местната власт настоя ремонтът да приключи до 15 юни, заради официалното откриване на туристическият сезон във Варна. Дали през есента ремонтът на целия Аспарухов мост ще продължи, ще стане ясно след като бъде уточнено какво финансиране е нужно за него.