Новите метровлакове тръгват тестово по първата завършена отсечка от третата линия на метрото – между „Красно село“ и бул. „България“. В депо „Земляне“ за първи път ще бъде показан и тренажорът, който се използва за обучение на машинистите. В „За града“ очаквайте репортаж от мястото на събитието.
 
Състезанието „Големият до мен“ тази година насочи вниманието на учениците към безопасното използване на интернет и към медийната грамотност и критичното мислене. Какво знаят децата, как осмислят динамиките в бързо променящата се среда, как се подготвят за новите предизвикателства? Очаквайте разговор с организатора Ивайло Иванов.
 
Танцовият театър има нов дом в центъра на София. Представленията на обиращата овациите по целия свят трупа на „Дерида денс къмпани“ ще гледаме на новата й сцена на ул. „Цар Самуил“. Какво се променя в града? Защо трупата трябваше да изостави своите зали в района на Лъвов мост, където започна да възниква новата творческа зона на София? Как работят частните сцени с наличните днес механизми за финансиране и подкрепа на културата? Ръководителят на „Дерида денс къмпани“ Атанас Маев ще ни разкаже подробности.
 
16 музиканти от цял свят ще свирят на 8 пиана в специална програма, замислена от българин, живеещ в Германия, и обединяваща градовете-финалисти в състезанието за Европейска столица на културата през тази година. Какво предстои да чуем ще разберем от диригента Григор Паликаров.
 
Робот, изобретен от българи, вдига на крака хора, приковани в инвалидна количка. Машината е плод на любовта на Любомир към Силвия – след инцидент тя остава в количка, а той започва да търси начин да я върне към нормалния живот. Вдъхновяващата история разказва Мария Ванкова в репортаж, който видяхме в предаването „Тази събота“.