Депутатите ще разгледат днес на първо четене промени в Кодекса на труда.

Новите текстове предвиждат увеличаване на отпуските с пет дни.  

В парламентарния контрол от 11.00 ч. ще участват министрите Теменужка Петкова, Божидар Лукарски, Лиляна Павлова, Владислав Горанов, Николай Ненчев, Екатерина Захариева, Тодор Танев, Петър Москов, Десислава Танева, Ивайло Московски и Даниел Митов.

От БСП обявиха, че искат днес и парламентарно разискване за скандала с ваксините и изслушване на здравния министър Петър Москов.

Става въпрос за 100 хил. ваксини срещу пет животозастрашаващи заболявания при децата и още толкова срещу хепатит Б, дарени през лятото от Турция. - прокуратурата ги спря от употреба. Оказа се, че те съдържат съставката омерзил, в която има живак. Освен това нямат разрешение за употреба в Евросъюза. Прокуратурата ги спря от употреба, но според Москов компонентите на ваксините са произведени във Франция и самата ваксина е същата, както използваните в предишни години.

Вчера БСП и ДПС се договориха да поискат вот на недоверие към кабинета заради здравеопазването.

Москов коментира, че това въобще не го интересува.

Във връзка с ваксините от Турция той подчерта, че според него проблем няма, а политически и икономически кръгове търсят мотивация за вот на недоверие, спекулирайки с майчиния инстинкт. Това е долно и нечовешко, отбеляза здравният министър.